ALUK 45N

Početna » ALUK 45N

Veranda

45N – SERIJA ALUMINIJSKIH PROFILA ZA IZRADU VRATA I PROZORA

Serija profila bez prekinutog termičkog mosta pogodna je za izradu vrata i prozora za ugradnju na industrijskim i proizvodnim pogonima ili na javnim i privatnim stambenim zgradama u područjima s blagom klimom. Linija prozorskih profila s ventiliranom pretkomorom jamči proizvodu visoku otpornost na atmosferske uvjete te ju čini prikladnom za izradu tradicionalne vanjske stolarije s dvostrukim preklopom. Kompletna linija ekstrudiranih profila i okova, kao i funkcionalna usklađenost istih, omogućava ispunjavanje svih konkretnih projektnih zahtjeva naših kupaca. Ugradnjom istih okova koji se postavljaju na serije profila s prekinutim termičkim mostom, moguća je izvedba najprimjerenijih raspona i maksimalnih dimenzija.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

Korišteni materijali:

  • ekstrudirani profili iz primarne legure aluminija EN AW – 6060 (UNI EN 755-2) T5
  • brtve (statičke i dinamičke) od elastomera

ALU PROFILI ZA PROZORE I BALKONSKE PROZORE:

  • debljina okvira: 45 mm,
  • krila s otvorenim spojem: 55 mm
  • krila s dvostrukim preklopom: 45 mm

Kako bi se udovoljilo najrazličitijim statičkim i arhitektonskim zahtjevima, postoje profili zaobljenih linija i pokretna krila, većih dimenzija i vertikale debljine do 95 mm.  Okviri i krila prozora i balkonskih prozora s ventiliranom pretkomorom nalaze se s vanjske strane u istoj ravnini (komplanarni su), dok se s unutarnje strane preklapaju, te je kod varijante zaokretnih prozora i vrata moguće izvesti dvostruki preklop od 10 mm.

ALU PROFILI ZA VRATA:

Serija profila za vrata u istoj ravnini s dovratnikom i krilom debljine 45 mm

OSTAKLJENJE:

Na profile se mogu montirati stakla debljine 4 mm do 28 mm. Stakla se učvršćuju pomoću standardnih ili staklodržača konkavnog ili konveksnog presjeka (posebice preporučljivo za izloge ili velike staklene površine) s vanjskim i unutarnjim brtvama. Vanjska brtva je cijelom svojom duljinom nepropusna te je bez spojeva u kutovima.

TIPOLOGIJA IZRADE:

Jednokrilni ili dvokrilni prozori s otvaranjem prema van, prozori i balkonski prozori s otvaranjem prema unutra, s otklopnim prozorom, jednokrilni, dvokrilni, trokrilni i četverokrilni, otklopno zakretni, otklopno i otklopno/zakretni, sa zakretanjem oko svoje horizontalne i vertikalne osi, paralelne klizne stijene, mimokretna vrata, trakasta i sekcijska vrata za industrijske pogone.