ALUk 77IW

Početna » ALUk 77IW

Veranda

77IW – SERIJA ALUMINIJSKIH PROFILA ZA IZRADU VRATA I PROZORA S PREKINUTIM TERMIČKIM MOSTOM

Za seriju aluminijskih profila 77IW koriste se isti vanjski i unutarnji profili kao i kod serije 56IW koji imaju statičke i termičke karakteristike sukladne najstrožim važečim propisima. Tehnologija postizanja nepropusnosti i termičke izolacije identična je onoj serije iz koje su se raazvili, dok se za prekidanje termičkog mosta koriste šupljikavi poliamidni štapovi nove koncepcije. Ovaj sustav je pogodan za izradu proizvoda kod kojih je potrebno da budu objedinjeni jednostavnost izrade i viši stupanje termičke učinkovitosti.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE:

Korišteni materijali:

  • ekstrudirani profili iz primarne legure aluminija EN AW – 6060 (UNI EN 755-2) T5
  • brtve (statičke i dinamičke) od elastomera EPDM

Toplinska provodljivost:

Primjenom međunarodnog standarda UNI EN ISO 100077 – 2 : 2004, koeficijent Uf toplinske provodljivosti profila (dijelovi koji se otvaraju) iznosi 0,90 – 1,6 W/m2K

Zaštita od buke:

Rw = 45db

Profili:

  • debljina profila dovratnika i krila vrata: 77 mm,
  • debljina krila prozora i balkonskih prozora: 87 mm

Radi se o tradicionalnoj liniji profila, krila prozora i balkonskih prozora, s vanjske strane profili se nalaze u istoj ravnini, a preklop je na unutarnjoj strani, mogu biti isporučene i u verzije sa zaobljenim profilima. Veća širina profila za balkonske prozore dopušta montažu brave i odgovarajuće dvostruke ručke. Radi veće debljine profila moguće je instalirati i deblja protuprovalna stakla, neophodna kod izrade građevinske stolarije za izloge trgovina. Vrata u istoj ravnini debljine 66,5 mm su vrlo jednostavne izvedbe, aolkašana je i montaža modernih sigurnosnih brava s više točaka zatvaranja.

Ostakljenje:

Na profile se mogu montirati stakla debljine od 22 mm do 60 mm kod fiksnih dijelova, odnosno od 32 do 70 mm kod krila. Stakla se učvršćuju pomoću standardnih, konkavno ili konveksno zaobljenih staklodržača i unutarnjih i vanjskih brtvi. Vanjska brtva je cijelom svojom duljinom nepropusna te bez spojeva u kutovima.

Tipologija izrade:

Jednokrilni, dvokrilni ili višekrilni prozori, otklopno-zaokretni. otklopno i otklopno-zaokretni, balkonski prozori, vrata, izlozi, otklopni prozori, sa zakretanjem oko svoje horizontalne i vertikalne osi, paralelne klizne stijene.