ALUk SC95TT

Početna » ALUk SC95TT

Veranda

SC95TT – SERIJA ALU (ALUMINIJSKIH) PROFILA ZA KLIZNE STIJENE S PREKINUTIM TERMIČKIM MOSTOM

KORIŠTENI MATERIJALI:

  • ekstrudirani profili iz primarne legure aluminija EN AW – 6060 (UNI EN 755-2) T5
  • brtve (statičke i dinamičke) od elastomera EPDM

TOPLINSKA PROVODLJIVOST:

Primjenom međunarodnog standarda UNI EN ISO 100077 – 2:2004, koeficijent Uf toplinske provodljivosti središnjeg dijela (PVC labirinta) iznosi 3,7 W/m2K

PROFILI:

  • debljina profila okvira: 95 mm (143 mm profil za trostaznu vodilicu).
  • debljina profila pokretnih krila: 36 mm (mogu se ugraditi stakla debljine 6-24 mm).

Prekid termičkog mosta profila postignut je umetanjem ojačanih poliamidnih štapova unutar ekstrudiranih i prethodno nazubljenih profila. Ovaj se važan postupak vrši isključivo u našoj tvornici i podvrgnut jue strogoj kontroli.

Novi potporni profil koji je sinergičan višim serijama profila ima radijalni presjek, omogućava izradu vrata i prozora velikh površina te njihovo instaliranje u područjima izloženim velikim opterećenjima vjetra. Vodilica je izrađena od poliamidnih smola kako bi se izbjeglo habanje i ublažila buka za vrijeme kretanja.

OKOVI:

Svi okovi su ALUk proizvodnje i izrađeni su od prvoklasnih materijala. Ručka ima sustav sa više točki zatvaranja, dok podesivi kotačići iz tlačno lijevanog metala dozvoljavaju maksimalno opterećenje od 150 kg po krilu.

OSTAKLJENJE:

Na profile se mogu montirati ravna stakla debljine 20 – 24 mm. Staklo se pričvršćuje pomoću staklodržača sa unutarnjim i vanjskim brtvama.

TIPOLOGIJA IZRADE:

Klizna vrata i prozori, s jednim, dva, tri, četiri i šest kliznih krila (na dvostaznim ili trostaznim vodilicama) dodatni otvori postavljeni iznad ili ispod prozora / vrata koji mogu biti fiksni ili s mogućnošću otvaranja. Profil dovratnika / doprozornika može biti klasičan sa pragom, nosačima i gornjom poprečnom letvom ili izrađen od jednog profila odrezanog pod kutom od 45 stupnjeva.