ALUK SV30, SV45P, SV45V

Početna » ALUK SV30, SV45P, SV45V

SV30, SERIJA ALUMINIJSKIH PROFILA ZA IZRADU PROZORSKIH KAPAKA (ŠKURA) S REGIONALNIM KARAKTERISTIKAMA

Linija aluminijskih profila za izradu prozorskih kapaka (škura) s regionalnim karakteristikama tipa Veneta – SV30, osmišljena je kako bi se udovoljilo specifičnim zahtjevima određene geografske regije.

Mogući tipovi prozorskih kapaka (škura): Belluno, Padova, Rovigo, Treviso, Verona i Vicenza, zadržavajući tradicionalnu estetiku, omogućuju izradu svih mogućih aplikacija te jamče dugotrajnu kvalitetu i minimalno održavanje.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Korišteni materijali:
Ekstrudirani profili iz primarne legure aluminija EN AW-6060 (UNI EN 755-2) T5.

Profili:
Za sve tipologije osnovni profili su zaobljena rebra širine 27 mm, osim kod tipa Venezia gdje je ispuna izrađena od rebara širine 16,8 mm u kombinaciji s profilom oblika letve širine 9,7 mm.

 • Belluno jednokrilne ili dvokrilne škure nemaju okvir, a krila se postavljaju na vanjsku stranu fasade, direktno na zid.
 • Padova krila su uzdužno podijeljena u segmente međusobno povezane šarnirima: šarniri koji se postavljaju na nosivi zid prozorskog okna, omogućuju da se prvi segment kod otvaranja škura preklopi tako da bude paralelan sa samim nosivim zidom prozora, a drugi segment da bude otvoren pod kutom od 90° u odnosu na fasadu.
 • Rovigo jednokrilne ili dvokrilne škure tipa  nemaju okvir doprozornika/dovratnika, a na nosivom zidu prozorskog okna krila su malo uvučena. Šarniri profilirani na odgovarajući način i pričvršćeni direktno na nosivi zid, omogućuju da se škure mogu širom otvoriti prema van.
 • Treviso jednokrilne ili dvokrilne škure imaju okvir doprozornika/dovratnika na nosivom zidu i na gornjem poprečnom zidu otvora. Način otvaranja krilaje identičan tradicionalnim škurama tj. otvaraju se na fasadu.
 • Venezia škure sa krilima podijeljenima u dva segmenta imaju tradicionalna rebra s vanjske strane, dok je s unutarnje strane horizontalno položena letva. Način otvaranja je identičan otvaranju škura tipa Padova.
 • Verona tip jednokrilnih ili dvokrilnih škura nemaju okvir doprozornika/dovratnika, krila su duž cijelog opsega obrubljena okvirom te se postavljaju s vanjske strane, direktno na zid. S unutarnje strane su predviđeni profili za učvršćivanje što čini rebrasta krila još čvršćima.
 • Vicenza tip škura ima krila koja su podijeljena u dva ili tri segmenta međusobno povezana okovima koja se mogu preklopiti (harmo) u udubinu nosivog zida prozorskog otvora.

Tipologije izvedbe:
Prozorski kapci (škure) mogu se koristiti za jednokrilne, dvokrilne, dva+dva, tri+tri škure za prozore i balkonske prozore.

SV45P, LINIJA PROFILA BEZ PREKINUTOG TERMIČKOG MOSTA

Linija profila bez prekinutog termičkog mosta za izradu zaokretnih, kliznih i preklopnih prozorskih kapaka, grilja i škura.

Zajednička karakteristika svih tipologija izvedbe je lakoća održavanja i dojam drvenih grilja i škura.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

KORIŠTENI MATERIJALI

Ekstrudirani profil iz primarne legure aluminija EN AW-6060 [UNI EN 755-2] T5.

PROFILI

AluK Grupa razvila je ovaj proizvod kako bi udovoljila brojnim estetskim i funkcionalnim zahtjevima u skladu s tradicionalnom konstrukcijama koje se primjenjuju u pojedinim područjima.

Standardni kapak ima okvir doprozornika pričvršćen na zid te krila širine 45 mm. Kako bi prirodno osvjetljenje prostora bilo najprikladnije osobnim zahtjevima klijenata, letvice na krilima mogu biti fiksne, podesive ili s dijelovima koji se mogu otvoriti prema van.

Klasična verzija se izrađuje bez okvira, a krila se u tom slučaju montiraju direktno na zid pomoću odgovarajućih šarnira. Ispune krila mogu biti puna ravna ploha, puna rebrasta ploha, kao i sve verzije fiksnih i podesivih letvica (lamela) koje se ugrađuju kod standardne verzije.

Specijalna verzija punih prozorskih kapaka nema okvir doprozornika/dovratnika. Krila se montiraju direktno na zid i nemaju okvir duž rubova.

Klizni prozorski kapci mogu biti izvedeni u dvije verzije: s vodilicama na gornjem dijelu ili s vodilicama i klizačima na podu. Ispune kod ove verzije mogu biti puna ploha ili letvice predviđene za standardnu i klasičnu verziju.

TIPOLOGIJE IZVEDBE

Grilje i škure za vrata i prozore, jednokrilne ili višekrilne, sa fiksnim i podesivim letvicama ili s kompaktnom ispunom, a mogu se koristiti kako pri rekonstrukciji starih tako i na novoizgrađenim objektima.

Pored gore navedenih tipologija, moguća je i izvedba preklopnih (harmo) vrata korištenjem tehnologije AluK 45V za izradu zimskih vrtova s ispunama koje su na raspolaganju kod ove serije profila.

Serija aluminijskih profila 45P se sastoji od nekoliko verzija prozorskih kapaka:

 • standardni s letvicama
 • klasični s punim kapcima
 • puni kapci bez okvira i klizni

SV45V, SERIJA PROFILA POGODNA ZA IZRADU ZIMSKIH VRTOVA I VERANDI S PREKLOPNIM VRATIMA

Manji broj profila ove serije i kompatibilnost sa sustavom profila serije 45N čine ovaj sustav vrlo praktičnim i pogodnim za raznovrsnu primjenu.

Čvrsta gornja aluminijska kolica i odgovarajući klizači sa četiri kotačića pridržavaju krila i omogućuju njihovo klizanje. Donja vodilica može biti ugrađena u pod i na taj se način izbjegavaju neugodna uzvišenja, a nepropusnost krila je osigurana elastičnim i dugotrajnim brtvama.
Zimski vrtovi i verande mogu imati vrata s ručkom na obje strane i bravom.

TEHNIČKE KARAKTERISTIKE

Korišteni materijali:
– ekstrudirani profili iz primarne legure aluminija EN AW- 6060 [UNI EN 755-2] T5
– brtve (statičke i dinamičke) od elastomera EPDM

Profili za prozore i balkonske prozore:
– širina fiksnih okvira: 54 mm
– pokretna krila: 45 mm

Okovi:
Sustav koristi specijalne okove koji jamče maksimalnu sigurnost, pouzdanost i jednostavnost montiranja.
Šarniri izrađeni od ekstrudiniranog aluminija, montiraju se bez dodatnih zahvata. Gornja kolica/šarnir, čini tijelo od čvrstog ekstrudiniranog aluminija i četiri poliamidna kotačića sa kugličnim ležajima. Nosivost 80 kg.

Ostakljenje:
Na profile se mogu montirati stakla debljine od 4 mm do 28 mm. Stakla se učvršćuju pomoću standardnih, konkavno ili konveksno zaobljenih staklodržača s vanjskim i unutarnjim brtvama.
Vanjska brtva je cijelom svojom duljinom nepropusna te je bez spojeva u kutovima.

Tipologije izvedbe:
Zimski vrtovi i verande s preklopnim (harmo) ovjesnim vratima, mogućnost ugradnje vrata i prozora za ventilaciju.

Ova serija profila prigodna je za izradu:

 • zimskih vrtova
 • verandi s preklopnim (harmo) ovjesnim krilima