Schüco AWS 90 SI+

Početna » Schüco AWS 90 SI+

Svojstva

Sistem Schüco AWS 90.SI+ je namijenjen za izradu prozora i balkonskih vrata visoko izoliranih objekata, koji zadovoljavaju standarde pasivne kuće (en. razred A+).Štok ima ugradbenu dubinu od 90 mm, vidljiva širina krilo/štok min. 107 mm. U prostor oko ruba stakla i u srednju komoru profila, tj. između PVC izolatora (štega) ugrađeni su pjenasti izolatori; Vanjska štega krila (dosjed sa srednjom brtvom) je četverokomorna. Sklop krilo-štok zabrtvljen pomoću 2 brtve od EPDM-a, srednje i unutarnje. Srednja brtva je šesterokomorna i kompozitna – prednji i zadnji dio su od EPDM-a, srednji od pjenastog izolatora. Komora ispred srednje brtve služi za odvodnju kondenzata i eventualno ušle oborinske vode. Okviri srednjih brtvi su vulkanizirani. Ugradbene debljine stakla iznose 28-68 mm (trostruko staklo). Uz korištenje profila za proširenje, moguće je s unutarnje strane dobiti još 20 mm dubine za debljinu stakla/ispune od 83 mm. U kombinaciji s trostrukim staklom i PVC distancerom sistem može zadovoljiti standarde pasivne kuće, s ukupnim koeficijentom prolaza topline prozora Uw= 0.80 W/m2K.

Krilo s unutarnje strane, a preko unutarnje brtve (postoje dvije varijante brtve), nasjeda na štok i 10 mm je “starije” od štoka. Srednja brtva je u obliku vulkaniziranog okvira, Brtve stakla su koekstrudirane – iz dva materijala – EPDM i spužvasta guma, koje u kombinaciji imaju poboljšana toplinska svojstva. Postoji mogućnost ugradnje dodatne vanjske brtve za povišenje stupnja prigušenja buke. Ugradnjom brtvene trake unutar letvice stakla na uglovima prozora dobiva se dodatna sigurnost od prodora kondenzata (vodonepropusnost klase E 900).

Sistem sadrži profile za sistemsku ugradnju u aluminijsku fasadu, PVC bazni profil za standard RAL ugradnje, statički pojačane profile s Imax= 360 cm4, dilatacijske profile, profile za kutni spoj, spoj s punim panelom, profile za proširenje, profile za ostakljenje izvana, profile za otvaranje prema van, profile za renoviranje, te profile za automatizirani okov tipa “Tiptronic”. Profili se spajaju tehnikom ljepljenja uz dodatno mehaničko učvršćenje spojnica čavlićima ili štancanjem, prema uputama proizvođača sistema. Kutne i “T” spojnice sadrže žljebove koji omogućavaju optimalan raspored ljepila unutar profila. Za učvršćenje spoja koriste se dodatni kutni limići. Predviđena je sistemska ugradnja sistema decentralizirane ventilacije Schüco Ventotherm. Sistem sadrži profile namijenjene za renoviranje pročelja, tj. ugradnju novih prozora na mjestu starih, bez demontaže okvira starih prozora.

Primjena Sistem AWS 90.SI+ koristi se za izradu prozora i balkonskih vrata, na objektima koji treba da zadovoljavaju standarde pasivne kuće. Sklop krilo/štok je zabrtvljen sa dvije brtve (srednje i unutrašnje). Srednja brtva je šestokomorna i kompozitna. Komora ispred srednje brtve služi za odvodnju kondenza ili za odvod vode, koja je eventualno ušla.

karakteristike sistema:

 • kvaliteta materijala, DIN EN 573: EN AW-6060
 • okov Avantec, masa OZ krila do 160 kg
 • automatiz. okov Tiptronic, masa do 160 kg
 • max. debljina stakla: 68 mm (83 s proširenjem);
 • debljina stijenke profila: 1.6-2.5 mm.
 • topl. izolativnost (HRN EN ISO 10077-2) : Uf= 0.70 W/m2K
 • (fiksno polje) zrakopropusnost (HRN EN 12207): klasa 4, pri pa
 • vodonepropusnost (HRN EN 12208): klasa E 900
 • otp. na udare vjetra (HRN EN 12210): klasa C5/B5 (max. 3000 Pa)
 • mehanička svojstva (HRN EN 13115). klasa 4 (800N)
 • mehanička trajnost (HRN EN 12400): klasa 3 (20 000 ciklusa)
 • antikoroz. okova (HRN EN 1670): klasa 3 (96h izloženost)
 • protuprovalnost (HRN ENV 1627): klasa WK3

Dimenzije

 • Dubina ugradnje 90 mm Širina lica 117 mm

Izolacijska svojstva

 • Uf =1.0 W/m2K Uw = 0.8 W/m2K